Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jana Terlecka za Dnevnik Nove TV

U Ukrajini više ne postoji sigurno mjesto: "Prestrašeni, znamo uvijek da se to može dogoditi. Uvijek osjećamo taj strah"

Aktualno Galerija Jana Terlecka - 2 Jana Terlecka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jana Terlecka - 1 Jana Terlecka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Napadi u Lavovu - 7 Napadi u Lavovu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Napadi u Lavovu - 6 Napadi u Lavovu - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Napadi u Lavovu - 5 Galerija 1/9 >>
Iz Lavova za Dnevnik Nove TV javila se Ukrajinka Jana Terlecka i komentirala napad na grad koji se dogodio u ponedjeljak te situaciju na terenu. Inače, Jana zna hrvatski jer je ljubiteljica naše zemlje i nada se da će u ljepšim vremenima doći u posjet.

"Lavov je raketiran već 3. put. Vidjela sam dim od požara. To se dogodilo u ponedjeljak u 8:30. Imamo sada i poginule, sedam osoba. I 11 ranjenih, među njima i mali dječak tri godine star. On je bio ranjen staklom", opisala je Terlecka. 

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić pitala je je li ovaj napad produbio strah.

"Jednostavno smo se navikli. Mi smo prestrašeni, ali znamo uvijek da se to može dogoditi, uvijek osjećamo taj strah", kazala je stanovnica Lavova.

Jana Terlecka kaže i kako u danu prosječno čuju tri sirene, a ima dana i kada nema zračnih uzbuna. U jednom danu najviše ih je bilo šest, kazala je.

"Mnogi su mislili da će Lavov biti pošteđen. Jeste li i vi to mislili?" zanimalo je reporterku Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljanje dokaza Prva strana policija ide u Ukrajinu istraživati ratne zločine, Rusi skeptični: "Zadaća im je sakriti..."

"Da. Ne može tu biti uništenja kako se, na primjer, sada uništava Mariupolj ili Harkiv ili drugi gradovi na istoku, ali svakako postoji rizik da ćemo i mi biti osuđeni", smatra stanovnica Lavova.

Ekipa Dnevnika Nove TV u nedjelju se čula s dogradonačelnikom Odese, u kojoj vlada nestašica lijekova. Je li tako i u Lavovu?

"Nalazimo se jako blizu poljske granice i od drugih zemlja dobivamo jako mnogo humanitarne pomoći", odgovara Terlecka, koja kaže da će grad napustiti samo ako bude rizik opsade ili okupacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokolj nad civilima Rusi tvrde da će predočiti dokumente koji svjedoče o pravoj situaciji u Buči, Lavrov poručio: "Snimke trupala su lažne"

"U ovoj trenutačnoj situaciji gdje postoji rizik od raketa mislim da se samo moramo paziti kad čujemo sirenu. Moramo se skloniti. Tu se možemo osjećati manje-više sigurno", zaključila je.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene