Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li govorio pod prisilom?

VIDEO Uhićeni Putinov saveznik u Ukrajini moli da ga se iskoristi u razmjeni. Obratio se ruskom predsjedniku

Ukrajinski proruski političar Viktor Medvedčuk, koji je uhićen prošlog tjedna, zatražio je od ruskog i ukrajinskog predsjednika da ga iskoriste u razmjeni s ukrajinskim braniteljima i stanovnicima opkoljenog južnog grada Mariupolja.

Takav je apel uputio u kratkom videoobraćanju koje je objavila ukrajinska služba državne sigurnosti SBU. Međutim, nejasno je je li Medvedčuk govorio pod prisilom.

Medvedčuk se smatra najbližim saveznikom ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini. Najavljujući njegovo uhićenje, SBU je rekao da je osujetio pokušaj Moskve da ga izvuče iz zemlje.

Bio je u kućnom pritvoru u glavnom gradu Kijevu, ali je pobjegao ubrzo nakon što je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače. Medvedčuka, čija kćer ima Putina za kuma, Ukrajina sumnjiči za izdaju. On poriče krivnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DMITRO LITVIN Otkriveno tko piše govore Volodimiru Zelenskom: "Nisam obožavatelj, ali on je pametan"

I Medvečukova supruga tražila je da ga puste. Oksana Marčenko objavila je video u kojem se obraća britanskom premijeru Borisu Johnsonu. Poručuje mu da ima utjecaj na ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog te traži razmjenu supruga Viktora za britanske državljane Aidena Aslina i Seana Pinnera, koji su se predali Rusima.

Pročitajte i ovo Borci ISIL-a prijetnja europi Islamska država poziva borce da iskoriste rat u Ukrajini za nove napade: "Dok ne izgore križari i raspadnu se njihovi teritoriji"

Oglasili su se u spomenuti Britanci. Oni su, govoreći na ruskoj televiziji, također tražili da ih se pusti na slobodu u zamjenu za Medvečuka, javlja Sky News.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene