Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službena prijava

J. Koreja od UN-a traži akciju protiv Sjeverne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja predala je pismo Vijeću sigurnosti UN-a u kojem službeno prijavljuje Sjevernu Koreju za potapanje ratnog broda u ožujku, kad je poginulo 46 južnokorejskih mornara.

Južnokorejski veleposlanik pri UN-u Park In-kook izjavio je da je predao pismo meksičkom veleposlaniku Claudeu Helleru, koji u lipnju predsjeda Vijećem sigurnosti UN-a, javlja agencija AP. Kazao je kako se u pismu traži da VS 'odgovori načinom koji odgovara težini događaja'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Slika nije dostupna Građevina s topovima Sjeverna Koreja: Nismo pucali, obavljali smo građevinske radove

To je najoštriji korak koji je Južna Koreja ikada poduzele prema Pjongjangu, tražeći međunarodno kažnjavanje sjevernog susjeda. Hladni odnosi između dviju Koreja pogoršani su nakon potonuća južnokorejskog broda u ožujku.

>> Sjevernokorejski diplomat: Rat je moguć u svakom trenutku

>> Pjongjang tvrdi da ne posjeduje inkriminiranu podmornicu

>> UN: S. Koreja, unatoč zabrani, izvozi nuklearnu energiju

Po rezultatima međunarodne istrage, potapanje korvete Cheonana 26. ožujka uzrokovao je torpedo ispaljen sa sjevernokorejske podmornice, pri čemu je poginulo 46 južnokorejskih mornara.

Pjongjang odbacuje bilo kakvu odgovornost za taj izgred, jedan od najtežih nakon završetka korejskog rata 1953. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene