Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja ustvrdila je da su eksplozije koje su se čule na njezinu teritoriju dan ranije, a koje su izazvale oružani odgovor južnog susjeda, tek zvukovi - građevinarskih radova.


'To su bili normalni zvukovi u okviru gradnje ogromnog objekta cilja kojeg je popravljanje standarda ljudi', objavila je državna agencija KCNA.  Sjeverna Koreja je u srijedu dva puta gađala topništvom područje uz granicu na Žutom moru s Južnom Korejom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sjeverna Koreja spremna je na sveti rat nuklearnim oružjem!' Slika nije dostupna Iako su se smirile napetosti: Južna Koreja počinje s novim vježbama

Po riječima stanovnika, na kojeg se poziva južnokorejska agencija Jonhap, sjevernokorejsko topništvo je svaki put ispalilo po tri granate. Po južnokorejskom ministarstvu obrane prvi put je sjevernokorejsko topništvo otvorilo paljbu u 13.00 sati po mjesnom vremenu (6.00 sati po srednjoeuropskom), a drugi put u 19.46 sati (12.46) prema sjevernoj crti razgraničenja, spornoj pomorskoj granici između dviju Koreja.

Južna Koreja je svaki put uzvratila pucnjima upozorenja.