Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stanje teško'

Sjevernokorejski diplomat: Rat je moguć u svakom trenutku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sadašnje stanje na korejskom poluotoku je tako teško da je u svakom trenutku moguć rat', rekao je u četvrtak sjevernokorejski diplomat na UN-ovoj konferenciji o razoružanju koja se održava u Ženevi.

Napetost između dviju Koreja dosegnula je vrhunac nakon potapanje južnokorejskog ratnog broda 26. ožujka za koje se optužuje režim u Pjongjangu. 'Mirovni ugovor je jedini razuman put koji ima izglede za uspjeh u denuklearizaciji korejskog poluotoka', ocijenio je zamjenik sjevernokorejskog veleposlanika u UN-u u Ženevi Ri Jang Gon. Kako god bilo, dodao je predstavnik Pjongjanga, sjevernokorejski narod je 'spreman brzo reagirati na svaki oblik agresivnih mjera, pa i općim ratom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

Između dviju zemalja na snazi je primirje od 1953. Po rezultatima međunarodne istrage, potapanje korvete Cheonana uzrokovao je torpedo ispaljen sa sjevernokorejske podmornice, pri čemu je poginulo 46 mornara Južne Koreje. Pjongjang je odbacio bilo kakvu odgovornost za taj izgred, jedan od najtežih nakon završetka korejskog rata 1953. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene