Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veličine manje kovanice

Pronađen 2700 godina star otisak pečata koji ide u prilog biblijskoj priči

Pronalazak izraelskih arheologa (Foto: AFP)
Pronalazak izraelskih arheologa (Foto: AFP) Foto: Afp
Izraelski arheolozi u ponedjeljak su otkrili 2700 godina star otisak pečata u glini za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema.

Artefakt je napisan na starohebrejskom, a čini se da je pripadao upravitelju grada, što je u ono doba bio najugledniji položaj u Jeruzalemu, izvijestila je Izraelska uprava za starine.

Pročitajte i ovo Biblija, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSEL) U AUSTRALIJI Brat i sestra nisu plaćali poreze jer su "protiv Božje volje i zakona" pa završili na sudu Romualdova pećina u Istri (Foto: AMI, Natura Histrica)2 Romualdova pećina Veliko arheološko otkriće u Istri: "Imamo nešto stvarno izvanserijsko"

Otisak je veličine manje kovanice, a na njemu su obrisi dvojice muškaraca okrenutih jednog prema drugome i odjevenih u prugaste halje koje im sežu do koljena.

Iskopan je blizu Zida plača u starome dijelu grada.

"Pronalazak otiska pečata u glini ide u prilog biblijskoj priči o postojanju upravitelja grada Jeruzalema prije 2700 godina", rekao je jedan od njegovih pronalazača, Shlomit Weksler-Bdolah iz Izraelske uprave za starine.

Upravitelje Jeruzalema imenovali su kraljevi, a u Bibliji se spominju dvaput - u Drugoj knjizi o Kraljevima i u Drugoj knjizi Ljetopisa. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene