Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema potrebe za vojnom prevencijom

Izrael: Iran neće imati nuklearnu bombu prije 2015. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael vjeruje da Iran neće moći proizvesti nuklearnu bombu prije 2015. godine te je stoga visoki izraelski dužnosnik ocijenio da nema potrebe za preventivnim vojnim udarima, doznaje se iz procjene obavještajne službe.

'Iran neće imati nuklearnu bombu prije 2015. godine, ako i tada', kazao je jučer dosadašnji direktor Mossada Meir Dagan, povodom svog umirovljenja. Izrael je time pokazao da gaji novo povjerenje u pooštrene sankcije protiv Irana i tajne operacije predvođene SAD-om koje bi trebale obeshrabriti Teheran u razvoju programa obogaćivanja urana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

>> Iran može pogoditi Izrael za 12 minuta?!

Dagan, koji je prije upozoravao da bi Iran svoju prvu nuklearnu glavu mogao imati 2014. godine, objasnio je da se Iran suočava s unutrašnjim previranjima, a istovremeno sve jače osjeća posljedice međunarodnih sankcija. Iranski nuklearni program, podsjeća Reuters, također nije bio pošteđen i tehničkih problema kao posljedica strane sabotaže, poput kompjutorskog 'crva' Stuxneta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene