Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon nekoliko rundi telefonskih pregovora Izrael je pristao na palestinske uvjete za 72-satni prekid vatre.


Izrael je pristao na palestinske uvjete za 72-satni prekid vatre u području Gaze. Prekid vatre stupa na snagu u 07:00 sati po našem vremenu. 'Pristali smo na egipatsku inicijativu. Ako prekid vatre ne bude prekršen neće biti potrebe za prisutnosti izraelskih snaga u pojasu Gaze', rekao je jedan izraelski dužnosnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon 3 dana primirja: Hamas na Izrael šalje rakete, Izrael Gazu napao iz zraka Slika nije dostupna Izrael ubio najboljeg palestinskog nogometaša u povijesti

Egipat je ranije predstavio palestinske zahtjeve za prekid vatre u Gazi, što bi moglo voditi u pregovore kojima bi završilo dosad trotjedno nasilje.

Drama u centru grada: Ubio čovjeka i bagerom prevrnuo autobus!

Predstavnici palestinskih skupina, među kojima su i Hamas i Islamski džihad, održali su u ponedjeljak prvi službeni sastanak u Kairu s glavnim egipatskim obavještajcem i bavili su se zajedničkim popisom palestinskih zahtjeva.

Na popisu su bili prekid vatre, povlačenje izraelskih snaga iz Gaze, prestanak blokade, oslobađanje zatvorenika i početak obnove, rekli su za Reuters članovi izaslanstava. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook