Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najsmrtonosnija nesreća

VIDEO/FOTO Urlici i šok granate na ulicama Atene: Žestoki sukobi policije i građana

Nemiri u Grčkoj - 1
Nemiri u Grčkoj - 1 Afp
Aktualno Galerija Nemiri u Grčkoj - 2 Nemiri u Grčkoj - 2 Foto: Afp Nemiri u Grčkoj - 4 Nemiri u Grčkoj - 4 Foto: Afp Nemiri u Grčkoj - 3 Nemiri u Grčkoj - 3 Foto: Afp +0 Nemiri u Grčkoj - 1 Galerija 1/4 >>
Sukobi policije i prosvjednika izbili su u nedjelju u Ateni zbog željezničke nesreće u Grčkoj ranije ovog tjedna u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi.

Studenti sveučilišta i željeznički radnici prosvjedovali su u središtu Atene zbog nesreće, najsmrtonosnije u grčkom sjećanju.

Prosvjednici su palili kante za smeće i bacali molotovljeve koktele, a policija je odgovorila suzavcem i šok granatama u središtu grčke prijestolnice, zabilježili su novinari AFP-a.

Prema podacima policije oko 7500 ljudi okupilo se ispred parlamenta u Ateni opremljeno transparentima, odazivajući se pozivu studenata, željezničara i zaposlenika u javnom sektoru.

Pustili su stotine crnih balona u nebo u znak sjećanja na žrtve sudara putničkog vlaka iz Atene za Solun i teretnog vlaka u utorak navečer.

Pročitajte i ovo Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 2 Neredi u Grčkoj Bol i tuga postali su bijes: Prosvjedi zbog tragedije, kamenjem gađali zgradu kompanije koja održava željeznice

"Osjećamo ogroman bijes", rekao je za AFP sindikalac Mihalis Hasiotis koji se pridružio povorci.

"Pohlepa i nepostojanje mjera za zaštitu putnika doveli su do najveće željezničke tragedije u našoj zemlji".

Pročitajte i ovo Prosvjed u Ateni nakon stravične željezničke nesreće u Grčkoj - 15 Nemar, a ne tragedija? Nakon željezničke nesreće izbili prosvjedi u Ateni: ''Da se zločin ne zataška, moramo biti glas mrtvih!''

Nakon nesreće upozorava se na dotrajalost željezničke mreže, razne probleme u signalno-sigurnosnom sustavu na željeznici, a upravitelj kolodvora Larise, grada najbližeg nesreći, priznao je svoju odgovornost.

"U ovoj zemlji ništa ne ide dobro... Koga oni zavaravaju?", rekao je Nikos Cikalakis, predsjednik sindikata željezničara.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene