Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grad je blokiran

Hrvatski novinar javio se iz Washingtona: "Trump je zauzet, pakira stvari, valja se ujutro seliti, a nitko baš ne voli selidbu"

Aktualno Galerija Ivica Puljić Ivica Puljić Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump odlazi, stiže Biden - 1 Donald Trump odlazi, stiže Biden - 1 Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump odlazi, stiže Biden - 2 Donald Trump odlazi, stiže Biden - 2 Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump odlazi, stiže Biden - 3 Donald Trump odlazi, stiže Biden - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Donald Trump odlazi, stiže Biden - 4 Galerija 1/10 >>
Iz Washingtona se uživo u Dnevnik Nove TV javio dopisnik Al Jazeere Ivica Puljić.

Očekuju se posljednji potezi predsjednika Trumpa. Potpisat će velik broj pomilovanja. Puljić kaže da je to već tradicija u posljednjim danima mandata, činili su to i Obama, Clinton i Bush.

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Joe Biden i Fumio Kishida Društvene mreže "Doslovno ga se mora voditi okolo da se ne izgubi": Biden lunjao dvorištem Bijele kuće, a onda je napravio novi veliki gaf

"Obama je imao najviše pomilovanja, 1900 čini mi se. Turmp je navodno na popis stavio stotinu imena za današnju seriju pomilovanja, podsjetimo se, on je nedavno to već učinio. Sada je bilo govora da će staviti i sebe i svoju obitelj za neke eventualne kasnije sudske procese, međutim iz Bijele kuće kažu da to nije tako, da to neće učiniti jer nema razloga", kaže Puljić te dodaje kako se pretpostavlja da će se na popisu naći Trumpov savjetnik Steve Bannon koji je osumnjičen za financijske malverzacije ili reper Little Wayne koji je uhićen zbog nezakonitog nošenja oružja, a koji je Trumpov prijatelj.

Očekuje se da će se Trump građanima obratiti videoporukom pred odlazak iz Bijele kuće. "Čovjek je zauzet, pakira stvari, valja se ujutro seliti, a nitko ne voli baš selidbu", kaže Puljić.

Trump neće u Bijeloj kući dočekati novog predsjednika Bidena koji je danas stigao u Washington. Puljić kaže da će Biden sutra biti u kući Blair preko puta Bijele kuće te ide u crkvu, a pozvao je čelnike Kongresa iz obje stranke da budu s njim, rekao je novinar te istaknuo da je to znakovito.

Danas su u Senatu počela saslušanja kandidata za visoke dužnosti u Bidenovoj administraciji. Puljić kaže da je moguće da bude nekih prijepora. "Biden sutra preuzima dužnost predsjednika, a nema ni jednog potvđenog člana vlade što je nešto što se dugo ili možda nikada nije dogodilo", kaže Puljić. Zato Demokrati od Republikanaca traže da sve ide ubrzanim tempom, ali dovoljno je da jedan senator ima primjedbu i da taj brzi proces padne u vodu, dodao je.

Puljić kaže da bi moglo biti problema oko Antonyja Blinkena, kandidata za državnog tajnika kojeg desničari baš ne vole iako je iznimno kvalificiran za taj posao, ističe novinar.

Washington je blokiran pripadnicima Nacionalne garde i FBI-ja koji sve detaljno provjeravaju kako se ne bi ponovio napad poput onog 6. siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene