Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobreno u četvrtak

Italija u Afganistan šalje još tisuću vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada odobrila je u četvrtak slanje još tisuću vojnika u Afganistan iduće godine, priopćili su ministar obrane Ignazio La Russa i ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

'Sada postoji mogućnost povećanja broja talijanskih vojnika za tisuću ljudi od početka 2010.,'čiji će se dolasci rasporediti kroz cijelu godinu, rekao je La Russa novinarima nakon sjednice vlade. Slanje dodatnog broja vojnika u Afganistan odrazit će na 'odgovarajuće smanjenje' snaga u drugim međunarodnim mirovnim misijama u kojima Italija sudjeluje, ali 'u dogovoru s našim saveznicima', dodao je Frattini, spominjući Balkan i Libanon. Italija u Afganistanu ima 2.800 vojnika.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna evakuirana iz kabula Sjećate li se bebe koju su vojnici podizali preko bodljikave žice u Kabulu? Pogledajte gdje je danas

>> Iran: Američka pojačanja u Afganistan ništa neće riješiti

La Russa je podsjetio da ova odluka odgovara 'općim prilikama, izdvajanju velikih sredstava za obnovu, većoj zauzetosti Karzaijeve vlade u borbi protiv droge i bržem uvježbavanju afganistanskih snaga kako bi se mogao utvrditi vremenski rok za misiju ISAF-a". Nekoliko sati nakon objave odluke predsjednika Baracka Obame o slanju dodatnih 30.000 američkih vojnika, Berlusconi je u srijedu ocijenio da je u Afganistanu riječ o vjerodostojnosti NATO-a i borbe protiv terorizma. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene