Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do 2032. godine

Ministar susjedne zemlje želi izgraditi nuklearku: "Moramo se ponovno okrenuti nuklearnoj energiji"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Italija se mora ponovo okrenuti nuklearnoj energiji i izgraditi novu nuklearnu elektranu do 2032. godine, izjavio je ministar za infrastrukturu Matteo Salvini.

Čelnik Lege, članice vladajuće koalicije predložio je i mjesto. Sugerirao je da bi nova nuklearka trebala biti izgrađena u Milanu.

Povratak nuklearnoj energiji zagovara i vodeća stranka u koaliciji, Braćo Italije! premijerke Giorgie Meloni.

Pročitajte i ovo Gaza Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael je napao zračne luke u Siriji: Raste broj civilnih žrtava u Gazi

Italija je napustila nuklearnu energiju nakon katastrofe u Černobilu 1986. godine i ugasila je posljednji reaktor četiri godine kasnije. Naknadno su ponovo počeli razmišljati o uključivanju nuklearki, ali planovi su zamrznuti nakon katastrofe u japanskoj Fukushimi 2011. godine.

Pročitajte i ovo Podrška Palestini Došlo do uhićenja Pogledajte kako su ljudi diljem svijeta iskazali podršku Izraelu i Palestini: Policija zabranila okupljanje u Beču, prosvjednici se oglušili

Više od 94 posto Talijana izjasnilo se svojedobno na referendumu protiv povratka nuklearnoj energiji, a ministar za infrastrukturu Matteo Salvini, potpredsjednik vlade, pokrenuo je kampanju za opetovano izjašnjavanje građana.

Gradnja nuklearnih elektrana u Europi smatra se vrlo skupim i dugotrajnim procesom i graditelji često probijaju rokove, napominje agencija dpa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene