Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši talijanski svećenik, poznat kao "Don Euro" zbog stalnog traženja novca od svojih župljana, osuđen je zbog iznuđivanja bivšeg biskupa, prenio je BBC.


Luca Morini, koji je nakon niza skandala izgubio svećeničku službu i status, osuđen je u srijedu na sedam i pol godina zatvora. Osuđen je i za lažno predstavljanje nakon što je glumio suca dok je angažirao muške seksualne radnike.

Oslobođen je drugih optužbi, uključujući iznuđivanje časne sestre. Morini je bio svećenik u Pontasserchiju, toskanskom gradiću od 2600 stanovnika sjeverno od Pise. U početku su ga župljani doživljavali kao dobroćudnog, ali je ubrzo zaradio nadimak Don Euro zbog stalnih zahtjeva za novčanim doprinosima.

Kako navode talijanski mediji, novac koji je prikupio Morini nije potrošio na svoju crkvu, već na zabave, klubove i dijamante. Presuda za iznudu odnosi se na bivšeg biskupa Masse Carrare, Giovannija Santuccija, kojeg je ucijenio da mu posudi stotine tisuća eura i kupi mu kuću.

Papa u miru Benedikt XVI. Papa lagao u istrazi o svećeniku pedofilu i seksualnom zlostavljanju: ''Žao mu je, traži ispriku''

Blagoslov doma - 2 Lažni svećenik u osječkom naselju Josipovac prikupljao "donacije" za bolesnu djecu. Župnik poručio: "Nije to prvi put..."

Moriniju je također naloženo da plati 14.000 eura kao odštetu četvorici muškaraca zbog lažnog predstavljanja. Tužitelji su tražili dužu kaznu, ali je ona smanjena jer je sud presudio da Morini pati od psihičke bolesti.

Platili profesionalcu da im promijeni stil, pogledajte je li im se isplatilo Promjena stila Promjena stila - 2 Promjena stila - 3 +27 Promjena stila - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju