Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvali ogorčenje

Istraga nakon poziva žutih prsluka na samoubojstvo policajaca

Prosvjed u Parizu (Foto: screenshot/Reuters) - 2
Prosvjed u Parizu (Foto: screenshot/Reuters) - 2 Foto: screenshot/Reuters
U Francuskoj je pokrenuta istraga nakon što su prosvjednici policajcima vikali "Ubijte se, ubijte se" u subotu u glavnom gradu tijekom prosvjeda "žutih prsluka", što je izazvalo ogorčenje, doznaje se u nedjelju od pariškog tužiteljstva.

Nekoliko puta su se u pariškoj povorci "žutih prsluka" čuli povici " Ubijte se, ubijte se" upućeni policajcima, dok je francusku policiju od početka godine zahvatio val samoubojstva bez presedana. 

Pročitajte i ovo Sukob policije i žutih prsluka u Parizu (Foto: AFP) nije im odobren skup Suzavac i uhićenja u centru Pariza: Policija se sukobila sa 'žutim prslucima', zatvoreno 30 postaja podzemne željeznice Prosvjed u Parizu (Foto: Sylvain THOMAS / AFP) 19. vikend zaredom Prosvjedi i uhićenja "žutih prsluka": Na ulicama 40.000 ljudi i vojska, zapaljene kante za smeće, ispaljeni suzavci

Političari i sindikati policajaca su oštro osudili te slogane.

"Dosegli smo vrhunac mržnje. To su neprihvatljive i nepodnošljive izjave", rekao je u nedjelju Frederic Lagache, glavni zastupnik sindikata Alliance.

"To je uvreda za mrtve policajce, njihove obitelji i cijelu instituciju", dodao je pozvao na identificiranje odgovornih.

Drugi policijski sindikati su također osudili "sramotu i skandal" i pozvali vlasti da prekinu "val mrzitelja policije".

Ministar unutrašnjih poslova Christophe Castaner je istaknuo da se trebaju "sramiti oni koji su se odali tako besramnih izjavama".

U subotu su 23. prosvjed "žutih prsluka" obilježila su nova nasilja u Parizu i 220 osoba je privedeno u glavnom gradu, među kojima šest maloljetnika, prema podacima pariškog tužiteljstva.

Oko 27.900 osoba je prosvjedovalo u subotu diljem zemlje, od kojih 9000 u Parizu, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene