Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD ne planira srušiti pokusnu raketu

Isplovio američki brod-presretač raketa prije lansiranja sjevernokorejske rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz južnokorejske luke isplovio je američki brod-presretač raketa, izvijestio je vojni glasnogovornik, što je uslijedio samo nekoliko dana prije najavljenog sjevernokorejskog lansiranja rakete dugoga dometa, čime će biti prekršene UN-ove sankcije.

Lansiranje predstavlja prvi veći izazov američkom predsjedniku Baracku Obami koji će o namjerama Pyongyanga raspravljati uskoro s drugim predsjednicima država, među kojima je i kineski predsjednik Hu Jintao, na summitu G20 u Londonu.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

SAD ne planira srušiti pokusnu raketu, koju službeni Washington doživljava kao namjeru Pyongyanga da na kraju razvije balističku raketu dugog dometa, izjavio je u nedjelju američki državni tajnik Robert Gates. 'Ne pripremamo učiniti ništa u vezi s tim', odgovorio je Gates za Fox News Sunday, na pitanje novinara planira li Pentagon srušiti raketu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene