Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom i da je ono što dolazi gore i gorčije'.


Internetski portal "Vijesti ummeta" koji promovira radikalne islamističke skupine i potiče na terorizam u četvrtak je pozdravio ubojstvo dvojice bosanskohercegovačkih vojnika i pozvao na slične nasilne akcije.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada predstavila portal za izvoznike Slika nije dostupna Matija Babić radit će godinu dana za opće dobro

Na tom je zloglasnom portalu tijekom dana objavljen tekst pod naslovom: "Počelo je - ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu".

'Od zemlje destinacije za radikalne borce postali smo zemlja njihovog porijekla'

"Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom i da je ono što dolazi gore i gorčije. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam... i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere)", stoji u tekstu koji obiluje govorom mržnje.

Navedeno je kako je to tek početak krvoprolića "prljavim ulicama" u BiH i cijeloj Europi. Muslimanima u BiH upućen je poziv da se pridruže terorističkim akcijama i da započnu s ubijanjem nevjernika gdje god ih sretnu.

"Vijesti ummeta" se prema informacijama Ministarstva sigurnosti BiH pojavljuju na internetu s jednog poslužitelja koji je registriran u američkoj državi Georgiji. Unatoč najavama da će on biti ugašen to se još nije dogodilo.

Prema navodima nekih medija financijer ovog portala je stanoviti Nedžan Kučević Balkan, pristalica vehabijskog pokreta koji živi u Beču. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook