Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postao opsjednut

Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2
Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Foto: Vatrogasna brigada Minas Geraisa
Susjedi su ispričali kako je 71-godišnjak postao opsednut idejom da je zlato ispod njegove kuće, a tragično je skončao nakon što je upao u duboku rupu koju je sam iskopao.

Brazilski umirovljenik Joao Pimenta da Silva (71) poginuo je nakon što je upao u rupu duboku čak 40 metara, koju je iskopao ispod kuhinjskog poda nakon što je sanjao da se tamo nalazi zakopano zlato.

Susjedi su ispričali lokalnim medijima kako je spomenuti 71-godišnjak postao opsjednut idejom da je zlato ispod njegove kuće, a tragično je skončao nakon što je izgubio ravnotežu na drvenoj platformi blizu vrha dok je pokušavao izići kad je izvlačio vodu i blato.

Pročitajte i ovo Žrtva napada Roditelji najavljuju prosvjed Žrtva napada u Vukovaru progovorila za Dnevnik Nove TV: "Vikali su 'Delije' i 'vadi nož' pa premlatili prijatelje koji pričaju na ekavici"

"Joao je duže od godine dana kopao rupu te je angažirao mnogo ljudi da obavljaju radove iskapanja, rekao je jedan od susjeda te dodao:

Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 3 (Foto: Vatrogasna brigada Minas Geraisa)

"Počeo je plaćajući 70 brazilskih reala (oko 13 eura) dnevno dok je rupa još bila plitka, ali što je dublje išao, to su troškovi više rasli. Na kraju je plaćao oko 90 eura svakome tko je ušao u rupu i pomogao ukloniti zemlju. Naišao je na veliku stijenu prilikom iskopa pa su kružile glasine da je govorio kako će pokušati nabaviti dinamit."

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Susjed je još dodao kako je Joao tvrdio da mu je duh u snu rekao da ispod stijene ispod kuhinjskog poda ima zlata te da su ga pokušali upozoriti na opasnosti njegove misije, no on ih je ignorirao, piše Daily Mail.

Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 1 (Foto: Vatrogasna brigada Minas Geraisa)

U brazilskom tisku objavljene su nevjerojatne fotografije rupe promjera oko 90 centimetara, a vatrogasci su izvijestili kako je, unatoč tome što je iskopan alatima domaće izrade, vertikalni prorez tunela bio savršen.

"Rupa izgleda kao da je nastala djelovanjem nečeg izvanzemaljskog. Pronašli smo kompresore, specifične udarne čekiće koji se koriste za kopanje tunela. Isto tako, rupa je u potpunosti zazidana", kazali su vatrogasci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene