Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je uspješno testirao novi balistički projektil s dosegom 2000 kilometara koji je pokazan na vojnoj paradi u petak, objavili su u subotu državni mediji.


Ispaljivanje rakete Koramšar, za koji Iran kaže da može nositi nekoliko bojnih glava, vjerojatno će izazvati zabrinutost u Washingtonu.

Vezani članci Iran tvrdi da je uspješno testirao krstareći projektil (Foto: AFP) U jeku rastućih napetosti: Iran tvrdi da je uspješno testirao krstareći projektil Slika nije dostupna Iran testirao poboljšanu verziju rakete Sejil

Državna mreža IRIB objavila je snimku testa projektila bez datuma i mjesta, uključujući video snimku kamere na samom projektilu koja kako su rekli pokazuje odvajanje konusa koji nosi više bojnih glava.

"Vidite snimke uspješnog testa projektila Koramšar s dosegom 2000 kilometara, najnovijeg projektila u našoj zemlji", rečeno je na državnoj televiziji.

"To je treći iranski projektil s dosegom od 2000 kilometara", dodaje se.

Raketa Koramšar prvi put je pokazana javnosti na vojnoj paradi u petak, gdje je predsjednik Hasan Rohani rekao da će Iran jačati svoje vojne kapacitete bez dozvole bilo koje zemlje. (Hina)