Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran ne prihvaća suradnju te se nastavlja boriti s terorizmom

Iran odbio suradnju s SAD-om u borbi protiv IS-a: Njihove ruke su uprljane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je odbio ponudu Sjedinjenih Država za suradnju u borbi s džihadističkom skupinom Islamskom državom (IS), rekao je vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamnei, prenosi njegova službena internetska stranica.

Još u početku džihadističke ofenzive "SAD je preko svog veleposlanika u Iraku zatražio suradnju protiv IS-a. Odbio sam jer su njihove ruke uprljane", rekao je Hamnei nakon izlaska iz bolnice gdje je operirao prostatu.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"I američki državni tajnik (John Kerry) osobno je to zatražio od (iranskog kolege) Mohameda Džavada Zarifa koji je odbio", dodaje iranski čelnik.

Iran se u borbi s džihadističkom skupinom koja je osvojila velik dio Iraka i Sirije zauzima za jačanje "iračke i sirijske vlade koje se ozbiljno bore s terorizmom", prenosi u ponedjeljak agencija Isna riječi zamjenika iranskog ministra vanjskih poslova Huseina Amira Abdulahijana. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene