Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ubojstvo iz časti'

Indija: Ubijen mladi par jer je mladić bio iz krive kaste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić i djevojka iz Indije pretučeni su metalnim šipkama, a onda i elektroširani, zato jer su bili u vezi, a on je bio iz druge kaste.

U indijskom gradu Delhiju ubijeni su mladić i djevojka i to zbog 'časti', javljaju iz tamošnje policije. 19-godišnja Aisha Saini i isto toliko star Yogesh Kumar pretučeni su metalnim šipkama, a onda elektroširani. Zbog ubojstva uhićeni su otac i ujak djevojke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasnost sa svih strana VIDEO Neviđeni kaos: Ovako izgleda promet na najnesigurnijoj cesti na svijetu Slika nije dostupna Nikada neće imati bolji život Zašto je riječ 'dalit' naokrutnija riječ na svijetu?

Prema podacima policije, obitelj djevojke protivila se njihovoj vezi jer je mladić bio iz druge kaste. Iako su slučajevi 'ubojstva zbog časti' rijetki u Delhiju, u posljednje vrijeme sve su češći. 'Kada smo pronašli tijela, ruke i noge su im bile vezane i krvarili su', rečeno je iz policije. Par je pronađen u kući djevojčinog ujaka, jer su se susjedi žalili na ogroman smrad.

Njezina obitelj se bojala da će par pobjeći, pa su Kumara pozvali u ujakovu kuću kako bi navodno razgovarali o njihovoj vezi, piše BBC. 'Ovo je barbarski čin nasilja i treba ga osuditi. Moja je dužnost da počinitelji budu kažnjeni', rekao je Kiran Walia, ministar Odjela za žene i djecu u Delhiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene