Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTAVLJENI DETEKTORI METALA

Incident na Kapitolu: Republikanski predstavnik htio ući s napunjenim pištoljem u Zastupnički dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija Kapitola istraživala je u petak incident u koji je bio uključen republikanski zastupnik kod kojeg je pronađen napunjeni pištolj dok je pokušavao ući u Zastupnički dom, otkrio je dužnosnik Kapitola.

Kod republikanskog predstavnika Andyja Harrisa, zagovornika prava na oružje, pronađeno je vatreno oružje dok je prolazio sigurnosnu provjeru na putu do Zastupničkog doma u četvrtak navečer.

Tada je republikanac iz Marylanda pokušao predati pištolj republikancu Johnu Katkou koji je to odbio rekavši mu da nema dozvolu, navodi se u izvješću.

Postavljeni su detektori metala ispred Zastupničkog doma kako bi se pojačala sigurnost nakon napada pristaša bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol, 6. siječnja. U neredima je ubijeno petero ljudi, a zastupnici su se morali skrivati.

Nekoliko republikanskih zastupnika, gorljivih pobornika prava na oružje, bunili su se zbog detektora metala i neki su ih ignorirali.

Uredi Harris i Katkoa nisu su odgovorili na upit o slučaju. Za komentar nije bila dostupna ni policija Kapitola.

Dužnosnik Kapitola, koji je htio ostati anoniman, rekao je da je zastupnicima dozvoljeno imati oružje na području Kapitola sve dok ono nije napunjeno, ali nije dopušteno unutar Zastupničkog doma.

Harris je napustio Kapitol i vratio se za manje od 10 minuta. Prošao je sigurnosnu provjeru pa mu je bilo dopušteno ući u donji dom, navodi se u izvješću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna promaknut je Policajac koji je namamio gomilu dalje od senatora tijekom napada na Kongres dopratio Kamalu Harris na inauguraciju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Republikanci traže odgodu Idući tjedan nastavak opoziva Trumpa: Bude li osuđen, neće se moći kandidirati 2024. godine

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi pozvala je na izmjenu pravila kojima se propisuju novčane kazne za one koji ne poštuju sigurnosne protokole - pet tisuća dolara za prvi i 10 tisuća dolara za drugi prijestup koji će se odbijati zastupnicima od plaća. Donji dom parlamenta tek treba glasati o predloženoj izmjeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene