Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski novinar na hrvatskoj obali

'Imena hrvatskih mjesta zvuče kao tiskarske pogreške'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski novinar ne krije oduševljenje hrvatskom obalom na kojoj je ljetovao već tri puta.

Mnoga hrvatska mjesta naziva su kao da se radi o topografskoj pogrešci, kao što su Lošinj, Krk, Pag, Unije, Hvar,  piše Quentin Letts za Daily Mail. Dodaje kako upravo takve riječi, čudni ljudi, nedostatak samoglasnika i zubi, daju šarm hrvatskoj obali. 

Pročitajte i ovo Posljedice u Dalmaciji Zbraja se šteta Zbrajaju je štete nakon oborina u Dalmaciji: Više od sto intervencija odradili su vatrogasci U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

'Cvrčci ovdje ne pjevaju, oni doslovno viču. Sunce vam iz sve snage tuče u glavu, a koza koja mekeće odjednom istrči iz grmlja', piše novinar. Kaže kako ispred sebe, nakon pješačenja po uskom strmom putu,  vidi malu uvalu u kojoj se nada da će pronaći pješčanu plažu i kafić.

Novinar tvrdi kako je razvio žeđ za hladnom pivom i rakijom Pelinkovac. Po njemu, dalmatinska sela slične španjolskim u 70-im godinama, gdje se može naći sela u kojima živi svega po nekoliko ljudi.

'Ima nešto romantično u tim starim kućama, jednostavne su. Paradoksalno, upravo bi to siromaštvo moglo biti mamac za turiste', tvrdi novinar Letts koji se prisjetio ljetovanja u Trsteniku na Pelješcu.

'Ni usred sezone nije bilo previše turista. Hvala bogu, u Trsteniku nije bilo ni disco kluba', kaže i dodaje kako hrvatska obala nimalo nije slična užurbanoj, prenapučenoj i globaliziranoj Europi. Kaže kako su u Hrvatskoj cijene niže nego u Velikoj Britaniji, ali je usluga znatno sporija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene