Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz tvrtke poručuju da se nadaju 'da će to potaknuti i ostale trgovce da promijene odnos prema zaposlenicima'.


Zapanjujuće povoljan namještaj, 'infrastruktura' centra u kojoj se lako možete 'izgubiti' na nekoliko sati, ali i ukusan izbor hrane ako u svemu tome ogladnite - samo su neki od razloga zašto svi rado polete u Ikeu, švedsku tvornicu namještaja.

Vezani članci Britanski premijer Boris Johnson i predsjednica EK-a Ursula von der Leyen EK pokreće pravne korake protiv Velike Britanije: "Krše sporazum o Brexitu" Koronavirus u Londonu Britanske vlasti priznale, epidemija nije pod kontrolom: "Stvari idu u lošem smjeru"

Od iduće godine imat ćete još jedan, i to zaista pohvalan razlog da volite Ikeu, a to je činjenica da će postati prva trgovina u Ujedinjenom Kraljevstvu koja će zaposlenike plaćati iznad tamošnjeg nacionalnog minimalca. To u praksi znači da će od 2016. godine više od polovice sadašnjih Ikeinih zaposlenika dobiti povišicu, javlja Huffingtonpost.

Iz tvrtke poručuju da se nadaju 'da će to potaknuti i ostale trgovce da promijene odnos prema zaposlenicima'.

Lanac će tako svakog od 9 tisuća zaposlenika diljem Ujedinjenog Kraljevstva plaćati najmanje 7,85 funti po satu, a one u Londonu 9,15. Zbog toga će njih 4500 to vidjeti kao povišicu kada se jednom krene primijenjivati ova praksa.

U Ikei koja je najviše poznata po povoljnom i dostupnom namještaju kažu kako im se čini da je ovo 'jedina ispravna odluka', i da bi to trebalo rezultirati 'boljom svakodnevicom za njihove zaposlenike'. Zanimljivo je da petina britanske djece spava upravo u Ikeinim krevetima, što samo svjedoči popularnosti ovog lanca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook