Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Identificirani su nalogodavci ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie, ubijene na Malti 2017. u atentatu autobombom, rekli su policijski izvori na koje se poziva The Sunday Times of Malta.


Prema tim izvorima, skupina od više od dvojice Maltežana naredila je to ubojstvo. Trojica osumnjičenih za ubojstvo su uhićena, ali nije poznat identitet pravih nalogodavaca.

Vezani članci Psihijatar dr. Oliver Ojdanić i Andrija Jarak Je li se ubojstvo u Malom Lošinju moglo spriječiti? "Kada bi postupali po onome što netko piše po društvenim mrežama vjerojatno bi puno ljudi bilo, ili liječeno, ili zatvarano" Josip Gazilj, načelnik PP Mali Lošinj Načelnik PP Mali Lošinj za Dnevnik Nove TV: "Imamo dovoljno materijalnih dokaza. Zasad nije utvrđena povezanost između osumnjičenog i ubijene djevojke"

Caruana Galizia ubijena je 16. listopada 2017. u dobi od 53 godine bombom koja je bila postavljena u njezin automobil. Istraživala je afere pranja novca i krijumčarenja nafte u koje su bili uključeni članovi vlade i organiziranog kriminala. U svom blogu izravno je optuživala malteške političare.

Novinarkin sin Matthew krajem listopada upozorio je na sustav nekažnjivosti koji, po njegovu mišljenju, na Malti štiti nalogodavce.Trojica uhićenih 4. prosinca 2017., braća Alfred i George Degiorgio te Vince Muscat, optuženi su za ubojstvo, ali novinarkin sin ističe da su oni počinitelji koji su na dnu lanca te tvrdi da se još "ne zna tko ih je poslao i tko im je platio".

Obitelj Caruane Galizie u nedjelju je izjavila da ju policija nije službeno obavijestila da su nalogodavci identificirani. (Hina)