Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmetnuta autobomba

Malteški mediji: Identificirani nalogodavci ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identificirani su nalogodavci ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie, ubijene na Malti 2017. u atentatu autobombom, rekli su policijski izvori na koje se poziva The Sunday Times of Malta.

Prema tim izvorima, skupina od više od dvojice Maltežana naredila je to ubojstvo. Trojica osumnjičenih za ubojstvo su uhićena, ali nije poznat identitet pravih nalogodavaca.

Pročitajte i ovo Danka Ilić gdje je tijelo djevojčice? Otkriveni rezultati DNK analize automobila kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu priveden na sud FOTO Ovo je muškarac koji je prerezao vrat ženi kod savskog nasipa: Skrivao je lice, ima ozlijeđenu ruku

Caruana Galizia ubijena je 16. listopada 2017. u dobi od 53 godine bombom koja je bila postavljena u njezin automobil. Istraživala je afere pranja novca i krijumčarenja nafte u koje su bili uključeni članovi vlade i organiziranog kriminala. U svom blogu izravno je optuživala malteške političare.

Novinarkin sin Matthew krajem listopada upozorio je na sustav nekažnjivosti koji, po njegovu mišljenju, na Malti štiti nalogodavce.Trojica uhićenih 4. prosinca 2017., braća Alfred i George Degiorgio te Vince Muscat, optuženi su za ubojstvo, ali novinarkin sin ističe da su oni počinitelji koji su na dnu lanca te tvrdi da se još "ne zna tko ih je poslao i tko im je platio".

Obitelj Caruane Galizie u nedjelju je izjavila da ju policija nije službeno obavijestila da su nalogodavci identificirani. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene