Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLAZAK U RAT

Mladić iz Zagreba odlazi na bojište, najavljuje i akciju prikupljanja oružja: "Ja sam dragovoljni ratnik koji ide u Ukrajinu"

Za Dnevnik Nove TV u nedjelju navečer javio se jedan hrvatski dragovoljac, koji je govorio o razlozima svog odlaska u Ukrajinu.

Ekipa Nove TV u nedjelju je snimila je 20-godišnjeg Zagrepčanina, dragovoljca koji odlazi u Ukrajinu, a koji je nakon poziva ukrajinskog predsjednika svima koji žele pomoći u obrani Ukrajine, odlučio uputiti se na bojište.

"Nalazimo na ukrajinskoj granici s Mađarskom od koje nas dijeli jedno sat, sat i pol vožnje. Idemo na bojišnicu pridružiti se ukrajinskom narodu, stati uz bok ukrajinskom narodu i našim Hrvatima jer svi znamo da ovaj rat teško da će stati samo na Ukrajini", kazao je mladić reporteru Nove TV Ivanu Čorkalu te dodao kako je već tridesetak mladića iz Zagreba otišlo za Ukrajinu, iz Splita također. Očekuje se i dolazak dragovoljaca iz Osijeka. U ponedjejljak bi iz Hrvatske, kako je rekao, trebalo stići njih dvjestotinjak.

Do nedjelje je, naglasio je, vrijedila zabrana ulaska u Ukrajinu, no sada u zemlju mogu ući svi koji žele pomoći.

"Borbe se vode u Harkovu, Lavovu, u Kijevu najteže borbe – prsa u prsa bi se moglo reći", kazao je sugovornik Dnevnika Nove TV koji se predstavio kako dragovoljni ratnik koji ide u Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Ana Malbaša Izbjeglice iz Ukrajine Veliko srce u teškim vremenima: ''Nema Poljaka koji mi nije rekao da je riječ o njihovoj braći i sestrama''

Pročitajte i ovo Veleposlanica Ankica Djamić - 1 Anica Đamić za Dnevnik Nove TV Hrvatska veleposlanica o stanju u Kijevu i Hrvatima u Ukrajini: ''Dio njih je u postupku evakuacije''

Najavio je i kako će tijekom tjedna na Dinamovu stadioni u Zvonimirovoj u Zagrebu Bad Blue Boysi prikupljati staro oružje, ratne odore i opremu te pozvao sve koji na bilo koji način mogu pomoći Ukrajincima - u prijevozu izbjeglica, prikupljanju hrane i higijenskih potrepština - da to i učine.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene