Zbog širenja koronavirusa na sjeveru Italije – zatišje. Otkazuju se događaji, zatvaraju trgovine, a policija nadzire kretanje građana. Iz Milana, koji se nalazi u blizini epicentra virusa, javile su nam se tri Hrvatice sa svojim viđenjem stanja na terenu.

Galerija


U Italiji je zavladala panika, a ljudi strahuju od širenja koronavirusa. Javni se događaji otkazuju, trgovine su opustošene, a ulicama patroliraju policajci. U karanteni je čitav niz gradova, što obuhvaća više od sto tisuća stanovnika, a alarmantno je stanje i u drugom najvećem talijanskom gradu Milanu.

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Susjedi su prije dva mjeseca bili među najpogođenijima koronavirusom, danas imaju samo devet novozaraženih Koronavirus u Moskvi, ilustracija Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj

Upravo od tamo javile su nam se tri Hrvatice i posvjedočile o paničnom stanju i pustoši koji su zavladali gradom. Emma Carbone objasnila je kakve su sve mjere na snazi.

"Zatvorili su fakultete, kao i sva mjesta javnih okupljanja – vrtiće, katedrale, Scalu, kazališta, kina", priča nam Emma Carbone.

S maskama i bez publike održana je revija na milanskom tjednu mode. Hana Grizelj bila je jedna od manekenki koja je nosila reviju slavnog Armanija.

"To je bila revija zatvorena za javnost. Bez obzira na to što smo radili reviju bez publike, od nas se zahtijevala maksimalna profesionalnost. Sam Giorgio Armani i svi modeli smo nosili maske tik pred izlazak na pistu", govori nam Grizelj.

Tamara Morić, koja tvrdi da od petka nije izlazila iz kuće zbog straha i opće panike koji su zavladali ulicama Milana, otišla je do trgovine i iz prve ruke vidjela kakvo je stanje u gradu. Ipak, tvrdi da još uvijek nije zavladala sveopća panika.

"Danas sam otišla do dućana vidjeti kakva je situacija jer me bilo strah da neću ništa naći, ali police jesu prazne. Recimo, najgore je s mesom i ribom, a ostaloga, manje stvari ima, ali ih ima. Strka je i panika, ali nije baš tolika", ispričala nam je Morić.

Da je situacija u Italiji ozbiljna, svjedoči do sada potvrđenih 220 slučajeva zaraze, sedam mrtvih, pustoš i policija na ulicama te prekidanje događaja, od karnevala u Veneciji do otkazivanja utakmica u nogometnoj Serie A.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.