Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Točan uzrok incidenta još uvijek je nepoznat, ali je već ustanovljeno da se požar razvio u jednom od kontejnera koji se nalazio odmah ispod zapovjedničkog mosta.


Na kontejnerskom brodu Hansa Brandenburg, čiji je zapovjednik Hrvat, 15. srpnja je buknuo požar. Brodar je javio da je brod oko 200 milja sjeveroistočno od Mauricijusa, doznaje Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH).

Vezani članci Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Objavljena analiza rezultata inspekcije broda Bourbon Rhode: "Jako sam bijesan što su takav brod pustili na more" Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) Pomorac stradao u havariji nije nestali hrvatski kapetan. Kum poručuje: "Firma je bila škrta i nije popravljala brod"

>> FOTO U Brodu umjesto ŠEĆERA prevozili projektile i MiG-ove!

Nakon što je SPH kontaktirao brodara u Hamburgu, iz splitskog SSM-a stigla je jučer poslijepodne telefonska potvrda da je brodom zapovijedao Hrvat. Istaknuto je da je njegova obitelj informirana o događaju i da su svi članovi posade dobro.

Požar je buknuo na palubi odmah ispred zapovjedničkog mosta. Druge detalje iz SPH nisu mogli doznati.

Brodar Leonhardt & Blumberg je potvrdio da je svih 17 članova posade stiglo u Port Louis (Mauricijus) brodom Donau Trader. Brod Hansa Brandenburg još uvijek gori te pluta oko 200 nautičkih milja sjeveroistočno od Mauricijusa.

Posada nije imala nikakve šanse da ugasi požar pa je odlučeno da se evakuira brodom koji je pritekao upomoć. Leonhardt & Blumberg je objavio svoje oduševljenje ponašanjem posade te im je izrazio javnu zahvalu za sve što su poduzeli.

Predstavnici brodara krenuli su prema Port Louisu kako bi pomogli repatrijaciju posade.

Predstavnici vlasti Mauricijusa te njihova Obalna straža prate situaciju s brodom i koordiniraju moguće akcije da se spriječi moguća šteta morskom okolišu.

Točan uzrok incidenta je još uvijek nepoznat, ali je već ustanovljeno da se požar razvio u jednom od kontejnera koji se nalazio odmah ispod zapovjedničkog mosta, a brodar je najavio istragu.

Brod je plovio iz Singapura za Durban. Kontejnerski brod Donau Trader, koji plovio prema Colombu skrenuo je s rute i uputio se prema njemačkom brodu.

Hansa Brandenburg izgrađen je 2003. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju