Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče koje lome srce

DJECA KOJA IMAJU DJECU Siluju ih očevi i rođaci, a rijetko znaju što im se događa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina djevojčica ni ne razumije pojam trudnoće ili seksa budući da crkva čini sve kako bi spriječila uvođenje seksualnog odgoja u škole.

13-godišnja Gloria je ostala trudna s 22-godišnjim DJ-em iz lokalnog kluba.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Ilustracija Užas u Rumunjskoj Majka malenim djevojčicama kosu oprala otrovnom otopinom, u bolnici su i bore se za život

Lilian je ostala trudna s 11 godina. Otac djeteta je njen ujak. Počeo ju je silovati kad je imala 9 godina.

Michelle je imala 13 godina kad ju je silovao 53-godišnji muškarac. Uhvatio ju je na putu kući iz škole, svezao je za stablo i silovao.

Gvatemala ima jednu od najviših stopa maloljetničkih trudnoća na svijetu. Prošle godine čak 5100. djevojčica mlađih od 14 godina je dobilo dijete, piše Daily Mail.

BIO JE NAJTRAŽENIJI Nakon 24 godine uhvaćen zbog zločina od kojeg se ledi krv u žilama

Ta djeca vrlo često nastaju kao posljedica silovanja, a očevi 30 posto njih su očevih samih djevojčica koje su ih rodile. Ukupno 90 posto tih djevojčica zatrudnjelo je s nekim muškim članom uže ili šire obitelji.

Većina djevojčica ni ne razumije pojam trudnoće ili seksa budući da crkva čini sve kako bi spriječila uvođenje seksualnog odgoja u škole. Iz istog razloga često nisu ni svjesne da su silovana pa počinitelji prolaze nekažnjeno.

Prošlog tjedna u Gvatemali je donesen zakon koji podiže dobnu granicu za brak s 14 na 18 godina, no pitanje je koliko će to uspjeti smanjtiti stopu silovanja budući da je silovanje ostalo kao 'nasljeđe' građanskog rata koji je u toj zemlji tijekom kojeg je silovano više od 100.000 žena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene