Trudnoća, ilustracija
Trudnoća, ilustracija Foto: Getty Images

Djevojčica u Velikoj Britaniji postala je najmlađa britanska majka nakon što je rodila sa samo – 11 godina. Zatrudnjela je dok je imala 10 godina, a roditelji tvrde da nisu znali da je trudna.


 Jedanaestogodišnjakinja u Velikoj Britaniji najmlađa je majka u toj zemlji. Rodila je početkom ovog mjeseca sa samo 11 godina, a zatrudnjela je dok je imala 10 godina, piše The Sun. Beba i majka su obje zdrave i zbrinute.

Obitelj djevojčice tvrdi kako nisu znali da je u drugom stanju. Služba za socijalnu skrb istražuje cijeli slučaj.

''Svi su u šoku. Okružena je stručnjacima koji joj pokušavaju pomoći. Važno je da su ona i beba dobro'', kazao je za The Sun izvor blizak obitelji.

Gotovo svaka deseta žena u svijetu doživi pobačaj Prate ga brojne zablude: Gotovo svaka deseta žena u svijetu doživi pobačaj

Liječnica Carol Cooper rekla je da je ovo najmlađa majka za koju je čula. Pojasnila je da djevojčice u pubertet obično ulaze u dobi od otprilike 11 godina, no moguće je da to dogodi bilo kad između osme i 14. godine. Dodala je i da tjelesna težina utječe na rad hormona te da djeca koja su teža u pubertet ulaze ranije.

Najmlađi roditelji

Prije 11-godišnjakinje, najmlađa britanska majka bila je Tressa Middleton koja je imala samo 12 godina kada je rodila 2006. godine. Bizaran slučaj dogodio se u Birtaniji i 2014. godine kada su dijete dobili 12-godišnjakinja i 13-godišnjak, koji su tada postali najmlađi roditelji u toj zemlji.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju