Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalni dvojac

BIO JE NAJTRAŽENIJI Nakon 24 godine uhvaćen zbog zločina od kojeg se ledi krv u žilama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paul Jackson sa svojim je polubratom počinio brutalne zločine, a 24 godine izbjegavao je kaznu.

Nakon 24 godine provedene u bijegu, Paul Jackson sigurno je mislio da se uspio izvući. Optužen za zločin od kojeg se ledi krv u žilama bio je najtraženiji muškarac u Americi - do jučer.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Ilustracija Istraga u tijeku Uhićen muškarac koji je oteo ženu u Istri: Policija ga uhvatila nakon cjelodnevne potrage

Uhićen je na putu do posla, a njegovo hvatanje zapanjujući je napredak u slučaju nalik onima iz holivudskih horor filmova. Kasnih 1980-ih i početkom 1990-ih on i njegov polubrat Vance Roberts navodno su se vozili po gradu Hillsboro u Oregonu, otimali žene na ulici, vezali ih, a onda mučili u tamnici koju su postavili u svojoj kući u predgrađu.

Potvrđeno: Čovjek koji je u smrt poslao 128.000 ljudi mrtav je!

Kako bi onesposobili žrtve navodno su koristili elektrošokere, nakon čega bi ih zalijepili za krevet, drogirali kloroformom, te ih u konačnici izlagali svakojakim seksualnim izopačenostima. Fotografije golih i pretučenih žena lijepili su na zidove kao suvenire.

Kratko zarobljeni pa pobjegli

Jackson i Vance nakratko su zarobljeni 1990. nakon što je jedna od njihovih navodnih žrtava uspjela pobjeći i nakon toga prepoznati kuću užasa. No, kada su pušteni uz jamčevinu dvojac je pobjegao.

2006. godine, nakon 16 godina u bijegu, Roberts se predao ne objašnjavajući zašto. Na suđenju je proglašen krivim i osuđen na 108 godina zatvora. Sada bi braća mogla biti ujedninjena nakon policijskog poziva koji je doveo policiju do Meksika i čovjeka koji se nekad odazivao na ime Paul Jackson, piše News.com.au.

Jedna od žrtava brutalnog dvojca bila je prostituka Michaelle Dierich oteta 1988. godine. Jedan od braće 'pokupio' ju je za 30 dolara, ali sve je krenulo po zlu kada ju je zgrabio i vezao drugi muškarac. Odveli su je u kuću užasa i silovali. Tjedan dana provela je u ormaru, nosila pelene i dobivala tek malu količinu pahuljica, a onda su je iz nepoznatog razloga pustili. Brutalni zločin prijavila je policiji.

PAKAO POSTOJI 'Silovali su me kada sam imala 11 i vozili stotine kilometara da spavam sa sedmoricom zaredom'

Dvije godine kasnije sličnu sudbinu doživjela je Andrea Hood. I ona je bila tek 17 godina stara prostituka koja je po vlastitom priznanju na ulici zarađivala za drogu.

Braća su je zadržala do trenutka kada je bila prisiljena čitati knjigu o podređenim ženama. Pristala je ako joj oslobode jednu ruku da može okretati stranice. Kada su braća napustila sobu, oslobodila je drugu ruku, zatim noge, razbila prozor i pobjegla niz ulicu prekrivena krvlju.

S policijom se vozila kroz grad kako bi identificirala kuću, a u njoj su policajci zatekli sporne fotografije. Braća su uhićena, ali su negirala krivnju.

Majka platila jamčevinu

Upitan o fotografijama, Vance je tvrdio da su žene na njima stare djevojke. Suđenje braći trebalo je početi 1991. godine, ali pobjegli su zahvaljujući jamčevini koju je platila njihova majka.

Dugih 16 godina o slučaju se praktički nije pričalo, a onda se lice Paula Jacksona prije dva mjeseca pojavilo u televizijskoj emisiji 'Lov'. Odmah nakon emisije policija je zaprimila telefonski poziv tijekom kojeg je rečeno da je muškarac koji odgovara onome na slici viđen u Meksiku.

Policija je ušla u trag Paulu Bennettu Hamiltonu kojem je bivše ime bilo Jackson. Sada će se suočiti sa svojim tužiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene