Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA "NIKOLI TESLI"

Grom udario u pistu beogradske zračne luke "Nikola Tesla", polijetanja bila privremeno obustavljena

Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu
Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu Foto: Afp
Veliko nevrijeme pogodilo je Beograd nešto nakon 15 sati, a prilikom kratkotrajne oluje jedan grom je udario u pistu na aerodromu "Nikola Tesla".

Iz zračne luke "Nikola Tesla" potvrdili su da je grom udario u pistu te da službe procjenjuju situaciju.

“Prilikom jake oluje koja je tijekom popodneva zahvatila područje Surčina, uzletno-sletnu stazu beogradskog aerodroma pogodio je grom i tom prilikom napravio oštećenje.

Pročitajte i ovo Let iz Dubrovnika Let za pamćenje Voditelji Dnevnika Nove TV bili u avionu koji je pogodio grom: ''Šalili smo se, kad su odjednom počele turbulencije i glasan prasak...''

Pročitajte i ovo Grmljavina u Zagrebu snažna detonacija Što se to čulo u Zagrebu? Građani u nedoumici: "Jel' to pukla eksplozija ili grmi?"

Operativne službe procjenjuju nastalu situaciju. Sigurnost putnika i zrakoplova su prioritetni i u skladu s tim polijetanja i slijetanja su privremeno obustavljena", kazali su iz zračne luke za Nova.rs.

Brzim reagiranjem nadležnih službi šteta od udara groma na pisti je sanirana i promet je normaliziran od 17 sati, objavila je na Twitteru uprava zračne luke i zahvalila putnicima na strpljenju.

Prvi je s aerodroma u 17:18 uzletio zrakoplov poljske kompanije LOT, čiji je let bio po planu u 14:20, a na pojedinim inozemnim linijama polijetanja su kasnila od tridesetak minuta do tri sata.

Normaliziranje uobičajenog reda letenja očekuje se, sudeći po najavi odlazaka i dolazaka na internetskoj stranici zračne luke "Nikola Tesla", večeras tek oko 21:30 sati.

Oluja praćena udarima groma i jakom kišom izazvala je danas prometni kolaps u oba smjera autoceste kroz Beograd te na prilazima aerodromu, uz nekoliko lančanih sudara.

Promet je na momente bio zaustavljen ili se vozilo brzinom po tek nekoliko kilometara na sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene