Let iz Dubrovnika
Let iz Dubrovnika Foto: Petar Pereža

U avionu koji je u četvrtak navečer udario grom tijekom leta iz Dubrovnika za Zagreb bila je i ekipa Dnevnika Nove TV. Voditelji Dnevnika opisali su nam svoje iskustvo.


Među putnicima u avionu Croatia Airlinesa koji je udario grom bila je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Voditelj Dnevnika Nove TV Saša Kopljar opisao je svoje, kako kaže, neobično iskustvo. "Letio sam puno puta, ovo mi se nikada nije dogodilo. Prvi put sam ovo doživio i preživio. U avionu smo se šalili - kad su odjednom počele turbulencije i glasan prasak", rekao nam je Kopljar.

Let iz Dubrovnika Let iz Dubrovnika (Foto: Petar Pereža)

Kaže da on nije vidio jaku svjetlost, iako drugi jesu. "Stjuard nas je umirivao, a mi smo pjevali 'ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine'", kroz smijeh se prisjeća Kopljar.

Da je bilo spektakularno, smatra voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža.

Let iz Dubrovnika Let iz Dubrovnika (Foto: Petar Pereža)

"Bilo je spektakularno, ali ne dramatično. Znali smo da se takve stvari događaju jer smo o njima izvještavali u svojim informativnim emisijama. Znali smo i da takva prirodna pojava nema posljedice po putnike, eventualno možda po tehničku ispravnost, ali vrlo rijetko. Letjeli smo dalje kao da se ništa nije dogodilo. Nije bilo urlika, iako smo se malo uplašili glasnog udara, koji je bio poput jače petarde", rekao je.

Dodaje da to nije trajalo duže od jedne sekunde.

Ilustracija Meteorolog Nove TV i profesor na PMF-u: "Pojmovi grom i munja morali bi biti jasni već učenicima u nižim razredima osnovne. Nije dobro kad to ne zna sveučilišni profesor"

Munja Totalna zbrka oko izraza: Trebamo li se bojati udara munje ili groma?

"Bila je jedna bebica, koja se uopće nije probudila kad je udario grom. Ekipa Dnevnika je to sve okrenula na smijeh i do Zagreba se nismo prestali smijati", prisjeća se Pereža.

Kazao je da je avion pregledan nakon slijetanja i da je dalje normalno nastavio letjeti za Frankfurt. "Nemam nikakvih nuspojava, samo sam noćas malo svijetlio u mraku", smije se Pereža.

Letjeli su u četvrtak navečer iz Dubrovnika za Zagreb nakon što je održano polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju