Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Atenska policija u utorak je uništila dva sumnjiva paketa u zračnoj luci glavnoga grčkog grada, posumnjavši da su povezani s pokušajima napada u ponedjeljak na nekoliko veleposlanstava u Grčkoj, izvijestili su policijski izvori.


U paketima su se nalazile 'knjige' s prostorom namijenjenim skrivanju eksploziva. Jedan je paket bio naslovljen na Europol, čije je sjedište u Nizozemskoj, a drugi na Europski sud pravde u Luxemborugu, izvijestili su mediji. U utorak ujutro dva su paketa s eksplozivom eksplodirala u veleposlanstvima Rusije i Švicarske u Ateni, no na sreću nije bilo žrtava, a još je jedan paket s eksplozivom otkriven i deaktiviran u zgradi vlade u Berlinu.

U Grčkoj je u ponedjeljak otkriveno devet paketa s eksplozivom, naslovljenih na adrese više veleposlanstava, među kojima je jedan bio naslovljen na njemačko veleposlanstvo, a drugi na adresu francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Vezani članci Policija na prosvjednike u Ateni baca suzavac (Foto: AFP) Izgredi na prosvjedima u Ateni, tridesetak ozlijeđenih Ilustracija (Foto: BULENT KILIC / AFP) Golema oluja pogodila Sredozemlje, u Grčkoj nestalo struje i zaustavljeni trajekti: "Ne izlazite iz kuća!"

Grčka policija je izvijestila da su eksplozivni paketi u poštanskim uredima predani u ponedjeljak, istražitelji su ustanovili da je riječ o jednoj organiziranoj grupi, no još nisu otkrili o kojoj je točno riječ te nastavljaju istragu. (Hina)