Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem rješavaju s EU

Grčka nije zatražila pomoć od Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nismo zatražili financijsku pomoć", rekao je grčki dužnosnik prije razgovora u Moskvi.

Grčka nije zatražila od Rusije novac kako bi joj pomogla u rješavanju financijske krize i taj problem želi riješiti s Europskom unijom, rekao je u srijedu dužnosnik grčke vlade.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

"Nismo zatražili financijsku pomoć", rekao je dužnosnik prije razgovora u Moskvi između grčkog premijera Alexis Tsiprasa i ruskog predsjednika Vladimira Putina. "Pitanja našeg duga i financija želimo riješiti... u eurozoni."

Dužnosnik je kazao da će dvojica čelnika razgovarati o gospodarskoj suradnji i bilateralnim ulaganjima i izvozu, ali je naglasio da će Grčka to činiti u okviru EU-a. "Grčka zna što se čini u okviru EU-a, ali svaka država ima također suvereno pravo razvijati i poboljšavati svoje bilateralne odnose", rekao je.

S Putinom u četiri oka: O čemu će Cipras i šef Rusije razgovarati?

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz upozorio je Tsiprasa prije posjeta da ne krši stajalište EU-a prema Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Ruski ministar poljoprivrede rekao je u utorak da bi Moskva mogla razmotriti ukidanje zabrane uvoza hrane iz Grčke, Mađarske i Cipra, uvedene kao odgovor na zapadne sankcije zbog Ukrajine.

Ruski poslovni dnevnik Kommersant objavio je u utorak, pozivajući se na ruski vladin izvor, da bi Moskva mogla Grčkoj ponuditi i popust na plin i nove kredite. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene