Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekordne snježne padaline koje su ove zime pogodile Moskvu opustošile su gradski proračun zbog astronomskih cijena čišćenja snijega koje su daleko premašile predviđeni iznos, piše ruski dnevnik Izvestija.


'Tijekom ove zime u Moskvi je očišćeno 19 milijuna kubičnih metara snijega, koji bi mogao napuniti teretni vlak dug 4.000 kilometara', izjavio je glasnogovornik gradskih vlasti, što odgovara putu od Moskve do Barcelone.

Vezani članci Voćnjak koji je uništio mraz - 3 Snijeg u travnju šokirao Dalmaciju, poljoprivrednici ovakve štete dugo ne pamte: "Ja noćima nisam spavao. Kad dođe nevrijeme možemo samo plakati..." Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

'Proračun za 2010. se temeljio na procjeni da će mjesečno trebati čistiti 11 centimetara snijega', objasnila je glasnogovornica gradske četvrti Jugozapadnaja. 'Međutim, u samo tri dana u veljači je napadalo 67 centimetara snijega', kazala je. Toliko snijega u Moskvi nije bilo od šezdesetih godina prošloga stoljeća. (Hina)