Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U samo tri dana 67 centimetara

Gradski se proračun 'slomio' pod teretom snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordne snježne padaline koje su ove zime pogodile Moskvu opustošile su gradski proračun zbog astronomskih cijena čišćenja snijega koje su daleko premašile predviđeni iznos, piše ruski dnevnik Izvestija.

'Tijekom ove zime u Moskvi je očišćeno 19 milijuna kubičnih metara snijega, koji bi mogao napuniti teretni vlak dug 4.000 kilometara', izjavio je glasnogovornik gradskih vlasti, što odgovara putu od Moskve do Barcelone.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

'Proračun za 2010. se temeljio na procjeni da će mjesečno trebati čistiti 11 centimetara snijega', objasnila je glasnogovornica gradske četvrti Jugozapadnaja. 'Međutim, u samo tri dana u veljači je napadalo 67 centimetara snijega', kazala je. Toliko snijega u Moskvi nije bilo od šezdesetih godina prošloga stoljeća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene