Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković stigao je na svečano obilježavanje 70 godina Europskog parlamenta, gdje se sastao Robertom Metsolom.


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Strasbourgu se sastao s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom, s kojom je razgovarao o ulasku Hrvatske u Schengen. Međutim, nije bilo riječi o izjavama austrijskog ministra koji se protivi hrvatskom ulasku u Schengen.

Ilustracija Vlada intervenirala: Pogledajte koje su nove cijene goriva

"Europski parlament čvrsto podržava pristupanje Hrvatske prostoru Schengena 1. siječnja. Parlament ustrajno tvrdi da, kada su svi zahtjevi zadovoljeni, treba donijeti političku odluku. Podržavamo vas kao partner kroz nešto što je već bilo dugo putovanje, ali nadamo se da će završiti uspješno", rekla je Mesola.

Sastanak Vučić Kurti Vučić nakon pregovora s Kurtijem: "Srpska strana je bila potpuno konstruktivna, ali albanska nijedne sekunde nije željela prihvatiti ništa"

"Imali smo vrlo prijateljski i otvoren razgovor, zahvalio sam na potpori koju je Europski parlament pružio Hrvatskoj kada je u pitanju ulazak u Schengen, a i osobno predsjednici na njenoj kontribuciji", rekao je Jandroković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju