Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji talijanski student

Ovaj Talijan dokaz je da za diplomu nikad nije kasno: Preživio je Drugi svjetski rad i pandemije, pa s 96 godina završio fakultet

Najstariji student u Italiji - 4
Najstariji student u Italiji - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najstariji student u Italiji - 1 Najstariji student u Italiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji student u Italiji - 4 Najstariji student u Italiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji student u Italiji - 2 Najstariji student u Italiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji student u Italiji - 3 Najstariji student u Italiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Najstariji student u Italiji - 5 Galerija 1/7 >>
Iz Italije stiže vijest o 96-godišnjaku koji je preživio Drugi svjetski rat i pandemiju koronavirusa te postao najstariji student u toj zemlji.

Giuseppe Paterno je sa svojih 96 godina najstariji student u Italiji. Diplomirao je povijest i filozofiju na Sveučilištu u Palermu, i to kao jedan od najboljih studenata.

Oduvijek je volio knjige i učenje, no kao dijete sa Sicilije nije imao priliku studirati. U Drugom svjetskom ratu služio je u mornarici, a poslije je radio na željeznici. Studij, ali i situacija s pandemijom, prisilili su ga da se napokon nauči služiti računalom, no pisaće mašine nije se odrekao.

"Ja sam normalna osoba poput svih drugih. Što se tiče godina, po tome sam druge nadmašio, ali nisam o tome razmišljao kada sam se odlučio ovo napraviti'', kaže najstariji talijanski student.

"Nakon što je diplomirao, osim što smo uzbuđeni, napokon se možemo opustiti. I ja sam živio kao student tri godine. Možda je sada bilo i stresnije nego kada sam ja polagao ispite i išao na fakultet'', rekao je njegov sin Ninni Paterno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene