Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio uplatu

Gazprom nastavio isporuku plina Bjelorusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isporuka plina Bjelorusiji u potpunosti je nastavljena, dan nakon postignutog dogovora o isplati duga Rusiji, izvijestio je ruski energetski gigant Gazprom.

Direktor Gazproma Aleksej Miller je, kako prenosi Interfax, potvrdio i informaciju prema kojoj je Bjelorusija Gazpromu u srijedu uplatila dugovanje u iznosu od 187 milijuna dolara. Ruska je tvrtka u srijedu zbog neplaćenih obveza bila obustavila 60 posto isporuke plina Minsku.

Pročitajte i ovo Gazprom obustava na tjedan dana Problemi s plinom u Kini? Gazprom privremeno obustavlja isporuku Aleksandar Lukašenko Osebujni nastup VIDEO Lukašenko u trenirci cijepa drva i ruga se Europi: "Hajde, prijatelju! Spriječimo da Europa umre od hladnoće"

No Bjelorusija i dalje od Rusije traži plaćanje tranzitnih pristojbi, u iznosu od 260 milijuna dolara, tvrdeći da joj ih Rusi duguju, a pristojbe se odnose na korištenje plinovoda. Bjelorusija je također zaprijetila Gazpromu da će prekinuti dovod plina prema Zapadu, ukoliko Rusi ne isplate svotu koju duguju u četvrtak do 10 sati.

>> Nijedna članica EU-a nema problema s opskrbom plina

Upozorenje Rusima iznio je bjeloruski potpredsjednik vlade premijera Vladimir Semaško. On je kazao da će, ‘ukoliko Gazprom ne realizira uplatu’, Bjelorusija ‘biti prisiljena prekinuti tranzit plina preko bjeloruskog teritorija’. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene