Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Doći do kruha u Siriji sve je teže. Osim što su mnoge pekarnice uništene u sukobima, nedostaje brašna i drugih namirnica. Gladnih je sve više.


Dugački redovi formirani ispred pekarnica u nekoliko sirijskih gradova snimljeni su u ponedjeljak. Građani i dalje trpe zbog nestašice hrane, javlja AP.

Vezani članci Izbori uz travu Amerikanci pucaju od stresa, u izbornoj noći trošili su nevjerojatne količine alkohola, hrane i droge Kuharske kalvarije - 10 Njihovo ''kuhanje'' je čista kalvarija, na društvenim mrežama pohvalili se remek-djelima

Video snimka aktivista pokazuje ljude koji stoje ispred pekarnica u gradovima Daraa i Latamned, gladni kruha. Mnogi dijelovi Sirije pate zbog nedostatka namirnica, među kojima su brašno i ulje.

Mnoge su pekranice bombardirane i uništene, dok ostale nemaju dovoljno brašna i drugih namirnica. Oni koji uspiju doći do kruha smatraju se sretnima.

>> Sirija: Pobunjenici zauzeli zgradu vojske

>> SAD se priprema za osiguranje sirijskog kemijskog oružja

Stajati u redu za kruh nerijetko je i pogibeljno jer vojni zrakoplovi ciljaju upravo na te redove, tvrde tamošnji stanovnici. Aktivisti u Siriji kažu da je ondje od početka sukoba poginulo 40.000 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook