Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deseci civila poginuli su danas u bombardiranju iz zraka u blizini pekarnice ispred koje su u redu stajali kupci u Halfayji u središtu Sirije, izvijestili su Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) i aktivisti.


'Deseci civila ubijeni su u zračnom napadu lovaca-bombardera sirijske vojske na Halfayju, u pokrajini Hami', rekao je SOHR, a aktivisti su izjavili za agenciju France Presse da je na meti napada bila pekarnica.

Vezani članci Dim nad sirijskim gradom Tal Abyad nakon turskog bombardiranja (Foto: AFP) Tursko ministarstvo obrane: Zauzeli smo planirane ciljeve na sjeveroistoku Sirije Donald Trump (Foto: AFP) Trump misli da je turska ofenziva u Siriji "loša zamisao"

Mreža proturežimskih aktivista iz Mjesnih koordinacijskih odbora (LCC) nazvala je napad 'pokoljem koji su počinile režimske snage u kojemu je ubijeno više desetaka ljudi, među kojima žene i djeca, a deseci ljudi su ranjeni u bombardiranju pekarnice'.

>> Gađaju ih bombama dok čekaju u redovima za kruh

LCC dodaje da u Halfayji vlada nestašica kruha zbog opsade vladinih snaga i da su deseci stanovnika došli u pekarnicu pošto su više dana bili bez kruha. Na snimci koju su objavili aktivisti vidi se veći broj trupala među dijelovima srušene zgrade. Na cesti uz zgradu vidi se krater od bombe.

Nevladina organizacija Human Rights Watch optužila je 30. kolovoza režimske snage da su u tri mjeseca bobmardirale najmanje deset pekarnica samo u pokrajini Alepu, na sjeveru zemlje. U tim je napadima u četvrti Askaru u Alepu 16. kolovoza ubijeno 60 ljudi.

U Siriji od ožujka 2011. traje narodna pobuna koja se pretvorila u oružani sukob. U 21 mjesec nasilja izginulo je više od 44.000 ljudi, po SOHR-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook