Obavijesti Video Pretražite Navigacija
međunarodna suradnja

Francuska priprema 25 milijardi eura za ublažavanje posljedica rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska planira kompanijama ublažiti posljedice ruskog napada na Ukrajinu mjerama teškim 25 milijardi eura, najavio je premijer Jean Castex.

Cilj je ublažiti kratkoročne posljedice u najugroženijim sektorima, objasnio je premijer Jean Castex na predstavljanju mjera.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Vlada će tako pomoći tvrtkama s visokom potrošnjom energije, poljoprivredi, ribarstvu i transportu.

Samo za poljoprivredni sektor planirana je pomoć do 400 milijuna eura, koja bi trebala ublažiti pritisak viših troškova stočne hrane.

Ribari će za brodove dobiti subvencije od 35 eurocenti po litri goriva, povrh novčane injekcije koju je već najavila ribarska udruga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 15 TOČAKA Ukrajina i Rusija sastavile mirovni plan? Oglasio se ukrajinski pregovarač: "To je nacrt koji predstavlja zahtjeve Rusa"

Sektor transporta dobivat će u sljedeća četiri mjeseca 1500 eura po kamionu za troškove goriva.

Program državnog subvencioniranja plaća, koji je trebao sačuvati radna mjesta u pandemiji COVID-19, bit će produljen, kao i mjere očuvanja likvidnosti kompanija s problemima u opskrbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene