Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna rentgenska snimka

FOTO: Policajac živi s 200 zrna sačme u glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski policajac živi s više od 200 zrna sačme u glavi. Podsjetnik je to na njegov susret s ubojicom Raulom Moatom, koji ga je iz neposredne blizine hicem iz sačmarice ranio u glavu.

Rentgenska snimka lubanje 42- godišnjeg policajca Davida Rathbanda otkriva šokantnu sliku i stvarne posljedice stravičnog ranjavanja, koje mu je zauvijek oduzelo vid, piše Daily Mail. Rathbanda, inače oca dvoje djece, pomahnitali Moat upucao je dok je ovaj sjedio u policijskom vozilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

>> Krvavi pohod: Pomahnitali ubojica objavio rat policiji

Liječnici isprva nisu mogli vjerovati da baš niti jedno zrno sačme nije prošlo kroz kosti lubanje do mozga. Sam Rathband smatra kako ga je možda spasila nezgoda iz djetinjstva. Naime, dok je igrao kriket, pao je na glavu i onesvijestio se. Pao je upravo na lice i vjeruje da su mu tu kosti, nakon pada u djetinjstvu ojačale.

Skuplja svako zrno sačme

'Tamo gdje sam udario glavom, tamo sam točno i ranjen. Taj pad mora da je uzrokovao abnormalan rast kostiju moje lubanje', pojasnio je Rathband. No dodao je kako liječnici i dalje smatraju kako je pravo čudo činjenica da ga hitac nije na mjestu usmrtio. Pripremio je i posebnu posudicu, u koju skuplja svako zrno sačme, koja su mu polako počela sama izlaziti iz glave. Liječnici su mu rekli kako će neka u glavi imati čitav život.

Podsjetimo, 37-godišnji Moat prvo je ubio svoju bivšu ljubavnicu te potom njezinog novog dečka, 3. lipnja, a samo dan kasnije ranio je nesretnog Rathbanda hicem u glavu. Moat je tjedan dana bježao i skrivao se pred policijom, da na na kraju počinio samoubojstvo tijekom razmjene vatre s policijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene