Iako se u Japanu nakon potresa i tsunamija, koji je uništio nuklearnu elektranu Fukušima, zapravo dogodila višestruka katastrofa, a ponajviše ekološka, malo je mainstream medija pisalo o pravim posljedicama te katastrofe, koje su itekako vidljive.


Čim netko gladan informacija napusti eter mainstream internet i TV medija, može naići na pregršt informacija koje ti mediji ne prenose. Ponekad se te informacije pokažu točnima, a ponekad ne, no fotografije koje su počele kružiti internetom i koje pokazuju povrće i voće koje raste na ozračenom širem području oko nuklearke Fukušima, ne zahtjevaju dodatnu logiku kako bi se shvatilo da život farmera tamo ne teče kao da se ništa nije dogodilo, a iste prenosi i Daily Mail.

Vezani članci Mutacije kod ljubimaca Ljubimci su im rođeni s neobičnim mutacijama, jeste li već vidjeli takve životinje? Slika nije dostupna Ribe 'mutanti' otporne na otrove

>> Fukushima: Visoka razina radijacije, ostalo još malo vode u reaktoru

Sudeći po tim fotografijama, posljedice curenja radioaktivnog materijala u Fukušimi su prisutne, a na vama je, kao i uvijek, da procjenite sami za sebe i na temelju fotografija, je li realno ono što prikazuju.

Mutacije povrća i voća jasno su vidljive na tim fotografijama, a neke izgledaju doista uznemirujuće. Nedavno je u javnost izašla i informacija kako radioaktivna voda ispod NE Fukušima već dvije godine curi u Tihi ocean.

Podsjetimo, 11. ožujka 2011. godine, nakon razornog tsunamija, oštećeni su reaktori NE Fukušima, dva od kojih su eksplodirali od pritiska koji se nagomilao u njima. NE Fukušima je imala 6 zasebnih reaktora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook