Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Filipini: Ubijen vođa Abu Sayyafa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od čelnika islamske militantne skupine Abu Sayyaf ubijen je u okršaju s vladinim snagama u džungli na sjeverozapadnom filipinskom otoku Jolo, potvrdila je filipinska vojska, navodeći da su u borbi ranjena i dva vojnika.

Abu Sulaiman, jedan od petorice vođa Abu Sayyafa, nalazio se i na tjeralici Sjedinjenih Država zbog otmice trojice američkih državljana na otoku Palawan u svibnju 2001, a filipinske vlasti vjeruju da Sulaiman stoji i iza najvećeg terorističkog napada u povijesti države kada su islamisti 2004. napali putnički brod i ubili više od 200 ljudi.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Antonio Halili (Foto: AFP) DROGA NA FILIPINIMA Upucan snajperom: Ubijen kontroverzni gradonačelnik čiji je potez razbjesnio mnoge kriminalce

Vojska je 1. kolovoza pokrenula veliku ofenzivu protiv skupine Abu Sayyaf, a na otoku Jolo raspoređeno je više od 7000 vojnika, uz pomoć američkih vojnih savjetnika. Amerikanci vjeruju da se na otoku Jolo kriju i dvojica vođa indonežanske skupine Jemaah Islamiah, odgovorna za teroristički napad na Baliju prije pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene