Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Gordon Brown i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ustvrdili su da je Europa ujedinjena u potrebi za daljnjim akcijama na poticanju globalnog gospodarstva.


Dvojica čelnika, kojima se na razgovorima u Londonu pridružio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, odbacila su izvješća medija o različitim stavovima u odnosu na Njemačku o potrebi daljnjih žurnih mjera, uključujući smanjenja poreza.

Sastanak, prozvan 'mini-summitom', održao se samo nekoliko dana prije možebitno složenog summita čelnika EU-a u Bruxellesu kasnije ovoga tjedna a na kojem će glavne teme biti mjere za spašavanje gospodarstva i ambiciozni sporazum glede klimatskih promjena.

Vezani članci Cjepivo AstraZenece Tko se i gdje u Europi cijepi AstraZenecom? ''Moj brat je bio deset dana na intenzivnoj. Liječnik me umirio i nakon toga sam odlučila'' Iseljavanje mladih, ilustracija (Foto: Pixsell, Tomislav Miletić) Auf Wiedersehen, Kroatien: Lani se više od 26 tisuća Hrvata iselilo u Njemačku

Sva trojica su izjavila da su razgovarala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel pred susret u Londonu i ustrajala na tvrdnji da 'nema neslaganja' glede usklađivanja pristupa krizi.