Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema različitih stavova

'Europa ujedinjena u usklađivanju pristupa krizi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ustvrdili su da je Europa ujedinjena u potrebi za daljnjim akcijama na poticanju globalnog gospodarstva.

Dvojica čelnika, kojima se na razgovorima u Londonu pridružio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, odbacila su izvješća medija o različitim stavovima u odnosu na Njemačku o potrebi daljnjih žurnih mjera, uključujući smanjenja poreza.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Prosvjedi u Europi - 2 nezadovoljstvo se širi Ne jenjavaju prosvjedi u Europi: "Problem je što umjesto da napravimo korak naprijed, mi radimo deset koraka natrag"

Sastanak, prozvan 'mini-summitom', održao se samo nekoliko dana prije možebitno složenog summita čelnika EU-a u Bruxellesu kasnije ovoga tjedna a na kojem će glavne teme biti mjere za spašavanje gospodarstva i ambiciozni sporazum glede klimatskih promjena.

Sva trojica su izjavila da su razgovarala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel pred susret u Londonu i ustrajala na tvrdnji da 'nema neslaganja' glede usklađivanja pristupa krizi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene