Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Putin Timošenko

EU traži da se plinsku krizu riješi ovaj vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Ukrajina imaju ovaj vikend "posljednju priliku" da riješe spor oko plina koji blokira isporuku Europi ili će trpjeti njihovi odnosi s Europskom unijom, poručila je u petak Europska komisija.

Ruski premijer Vladimir Putin i ukrajinska premijerka Julija Timošenko planiraju se sastati u subotu u Moskvi kako bi pokušali riješiti krizu, zbog koje je blokirana isporuka plina 18 europskih država usred najveće zime. EU istoga dana šalje izaslanstvo na razgovore u Moskvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Intenzivno se radi na interventnom uvozu' Hrvatska u očajničkoj potrazi za plinom Slika nije dostupna Potvrđen sastanak Timošenko i Putin razgovarat će u subotu u Moskvi

>> Nastavljen interventni uvoz plina

>> Putin predložio osnivanje konzorcija za dobavu plina Europi

'Europska komisija smatra da su sastanci predstojećih dana posljednja i najbolja prilika za Rusiju i Ukrajinu da pokažu da doista žele riješiti spor', rekao je glasnogovornik Europske komisije Johannes Laitenberger. 'Što se tiče idućeg tjedna, morat ćemo razmotriti točku po točku naše odnose s Rusijom i Ukrajinom i ocijeniti u svakom slučaju možemo li nastaviti kao do sada', dodao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene