Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Epstein

Princ Andrew o ženi koja ga tuži za spolno zlostavljanje: "Ne sjećam se da sam ju ikad susreo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princ Andrew, upleten u slučaj Epstein, rekao je da se ne sjeća da se susreo sa ženom koja ga optužuje da ju je spolno zlostavljao dok je bila malodobna, pokazuju dijelovi razgovora s BBC-jem objavljeni u petak navečer.

"Ne sjećam se da sam tu ženu ikad susreo", rekao je drugi sin kraljice Elizabete II. o Virginiji Roberts, udanoj Giuffre, navodi se u isječku razgovora koji će BBC2 objaviti u subotu navečer u emisiji Newsnight.

Virginia Roberts, jedna od tužiteljica u slučaju Epstein, rekla je da je bila prisiljena na spolni odnos s princom Andrewom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i još dvaput, u New Yorku i na privatnom otoku američkog financijaša na Karibima.

Princ "dobro zna što je učinio i nadam se da će biti pošten", rekla je novinarima nakon saslušanja krajem kolovoza u New Yorku, gdje je američki sud saslušao još 15 tužiteljica, nakon čega je sudski progon financijaša Jeffreyja Epsteina obustavljen zbog njegove smrti. Princ Andrew u razgovoru za BBC navodi da si svaki dan "predbacuje" zbog toga što je nastavio posjećivati Epsteina nakon njegova izlaska iz zatvora 2010. Amerikanac je odslužio zatvorsku kaznu pošto je 2008. bio osuđen zbog podvođenja djevojaka na Floridi.

Jeffrey Epstein, optužen za spolno zlostavljanje malodobnica, ponovo je uhićen i početkom srpnja optužen da je organizirao, tijekom niza godina, mrežu s više desetaka djevojaka koje su bile pod njegovom kontrolom, s kojima je održavao spolne odnose na svojim imanjima, napose na Manhattanu i na Floridi. Pronađen je mrtav 10. kolovoza u svojoj ćeliji u zatvoru u New Yorku a nalazi obdukcije pokazali su da se objesio.

Buckingamska palača je više puta demantirala bilo kakvo neprimjereno ponašanje princa Andrewa. Princ Andrew (59) je drugi sin kraljice Elizabete II. Oženio se Sarah Ferguson 1986. Rastali su se nakon deset godina braka, ali su ostali u dobrim odnosima.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene