Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je monstrum razdvojio djecu?

Elisabeth Fritzl otkrila detalje zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski mediji objavili su šokantne detalje iz dnevnika Elisabeth Fritzl kojeg je pisala tijekom 24 godine zatočeništva u podrumu svoje kuće u Amstettenu. Elisabeth je na papiriće koje je skrivala po podrumu zapisivala datum i vrijeme svakog udarca i prijetnje.

U dirljivim zapisima sjeća se kako je plakala za sedmim djetetom koje je umrlo te kako ga je držala u naručju prije nego je poplavilo i umrlo, prenio je The Sun. 'Sada je barem na boljem svijetu', napisala je Elisabeth u podrumu doma u Amstettenu. Pisala je i o tome kako je hvatala štakore svojim golim rukama i kako su njezina djeca bila fascinirana svakodnevnim, uobičajenim predmetima poput zrcala ili vage. Nešto bi pojeli, a onda se vagali da provjere je li se promijenila njihova težina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Monstrum Fritzl proglašen zdravim Slika nije dostupna Kuću u kojoj je bila zatočena Elizabeth Fritzl obilaze turisti

'Mlijeka i hrane više gotovo nemamo', napisala je 2. ožujka 1991. Druge stranice sa zastrašujućim pričama detaljiziraju kako ju je Fritzl opetovano silovao i prijetio te o tome kako mu se pokušala oduprijeti. Nakon rođenja prvog djeteta, pisala je o tome kako je pokušala sačuvati djecu od Fritzlovih perverzija. Dnevnik o 8.624 dana koje je provela u zatočeništvu objašnjava kako su djeca bila razdvojena i zašto ih je troje živjelo u kući na katu, a troje s njom u podrumu. Jedna je beba odnesena u kuću samo zato što je plakala kada je oko njegovih prstića bio omotan konac. U dnevniku je napisala kako se ljutiti Fritzl bojao da bi se susjedi mogli uzbuniti i ponio bebu u kuću kako bi je smirio.

>> Monstrum Josef Fritzl očekuje kaznu doživotnog zatvora

>> Fritzl: Zatočio sam kćer da ne bi snifala ljepilo

>> Fritzl: Mojoj je djeci život u podrumu bio ugodan

Ali dok je primijetio zašto beba plače, kući se vratila njegova supruga Rosemarie, pa joj je slagao da je Elisabeth za koju je tvrdio da je pobjegla od kuće i pridružila se kultu, rodila dijete i ostavila ga pred njihovim vratima. U dnevniku je Elisabeth napisala i kako je Fritzl dražio ostalu djecu pokazujući im slike njihovih braće i sestara kako se igraju u vrtu ili plivaju u bazenu. Suđenje Fritzlu počinje sljedeći ponedjeljak. Optužen je za ubojstvo, silovanje, ropstvo, incest, lažno predstavljanje i zlostavljanje. Elisabethini dnevnici pomoći će tužiteljima prilikom suđenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene