Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Otkrivaju se detalji života krvnika IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti nemaju ništa zajedničko s islamskom ili arapskom kulturom. Oni su 'djeca našeg društva' i govore našim jezicima, gledaju filmove kao i mi i igraju igre kao i naša djeca, kazao je Henin.

Francuski talac Nicolas Henin, koji je prošle godine nakon deset mjeseci pušten iz zarobljeništva Islamske države, tvrdi kako je najtraženiji ubojica, Jihadi John, sate i sate proveo gledajući televiziju. Najomiljeniji su mu bili crtić Teletubbies te serija Igra prijestolja.

'Islamisti su gledali sve i svašta. Regruti su vrlo slabi - jednom kad počine zločin, za njih više nema povratka', izjavio je Nicolas u intervjuu za BBC a prenosi Metro.

'Vidio sam kako su prilično nesigurni jer ne mogu opravdati ni sami sebi ono što čine. U razgovoru s nekima od svojih čuvara zaključili smo kao ih nije teško poljuljati i da čak žale zbog onoga što rade. No, da ne bi bilo zabune, njih zbog toga ne treba žaliti', smatra Henin.

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Jedini svjedok smaknuća: Vidio sam kako Jihadi John odrubljuje glavu taocu

Ipak, odbio je detaljnije govoriti o ponašanju Jihadi Johna, odnosno Mohammeda Emwazija, jer je njegov kolega, novinar John Cantile, još uvijek u zarobljeništvu islamista. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene