Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odslužio 19 godina

Dvostruki ubojica pobjegao iz opjevanog zatvora! Policija uhitila odbjeglog zatvorenika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Aleksa Mican, koji je 2004. godine ubio dva radnika i ukrao pet laptopa, nije se vratio u zatvor nakon što je pušten na privremenu slobodu. Policija je u petak ujutro uhitila.

Dvostruki ubojica Aleksa Mican, koji je pušten na dopust, nije se vratio u zenički zatvor, potvrdio je direktor kaznionice Rusmir Isak. Zatvorenik je pušten na privremenu slobodu prije negoli je Isak preuzeo funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Za Micanom je sada raspisana tjeralica.

Prema posljednjim informacijama, uhićen je u petak te priveden u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, piše Klix.ba.

U četvrtak navečer pojavila se informacija da je policija locirala ubojicu, ali informacije o mogućoj lokaciji koju je policija imala protekle noći da se Mican nalazi u zeničkom naselju Lukovo Polje, pokazale su se netočne.

Pročitajte i ovo Tim Gurner Ispričao se, ali... VIDEO Bahati multimilijunaš sablaznio javnost! Pozvao na veću nezaposlenost kako bi "podsjetio arogantne radnike gdje im je mjesto"

Bivši direktor Redžo Kahrić pustio je Micana na dopust, a trenutačno nije poznato je li to prvi put da je dvostruki ubojica tako pušten izvan zatvora. Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme IT Computers, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka.

Pročitajte i ovo Ekipa HGSS-a Umorni i iscrpljeni Ekipa HGSS-a nakon naporne akcije spašavanja u Turskoj vratila se kući: "Bit ću iskren, bilo je hektično, kaotično…"

Osuđen je na 25 godina zatvora, a dosad je odslužio 19 godina. Protiv njega je od 2000. godine podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela, a za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004. godine.

Pročitajte i ovo Vrtić u Garešnici - 4 u Garešnici Val pritužbi na ravnateljicu dječjeg vrtića, stiže i inspekcija: "Govorila mi je da začepim ta svoja usta, da skinem taj osmijeh s lica"

Aleksa Mican, čije je pravo ime Anis Kundalić, koristio je tijekom svojih prevara i drugih kriminalnih radnji brojna imena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene